Underbara höst

Tre goda tecken för den annalkande årstid som innebär hund, hund och än mer fantastiska hundaktiviteter.

  1. Träningsutskottet erbjuder en kick-on för att tillsammans med Jane Hedvard ge råd, tips och förslag på vad som behöver finslipas inför höstens olika aktiviteter. En mycket uppskattad dag som vi hoppas få se igen nästa höst! Jag hoppas att ni som var med tar mod till er och anmäler er till höstens prov i Öppenklass. Är du tveksam, kontakta Jaktprovsutskottet och fråga om de vill ha hjälp att bära vilt eller annat. Då kan du på nära håll följa proven, se hur det fungerar och höra hur resonemangen går!
  2. Under rastningsrundan på morgonen känns det för första gången på mycket länge lite svalt, det duggar lätt och det doftar skog och höst. Från att ha haft lite loja hundar med mig på mina promenader, så sträcker de plötsligt ut i ett tempo som jag inte sätt sedan i höstas. Efter att de har gjort en rusch in i ett björnbärssnår, har jag mycket lyckliga hundar med mig tillbaka och själv går jag och gnolar lite glatt för mig själv i duggregnet – höst ljuva höst, nu äntligen är vi strax där!
  3. Och vips är den här och det är dags – Skånska jakt- och fiskemässan, Bosjökloster. Ett tydligare tecken på den annalkande jaktsäsongen står ju inte att finna! Med uppdraget att fylla ett av mässans största områden med hundaktivitet, så fyller vi tillsammans med Jaktretrieverklubben de två dagarna med jaktuppvisningar, apporteringstävlingar och valpuppvisningar. Genom er medlemmar så hittar vi mängder av sponsorer som gör att vi har ett välfyllt prisbord, har söta valpar som briljerar med sina kunskaper på uppvisningarna, färdiga hundar som visar på hur god och säker jakt går till, nytt informationsmaterial med ny logga till de som vill veta mer om oss och våra hundar. Dessutom möts jag återkommande av glada och positiva personer som brinner för att få visa upp fantastiska hundar och en engagerad och välkomnande klubb. Ingen nämnd och ingen glömd – ett STORT TACK till er alla som gjorde mässan till vad den blev – SÅ BRA!

Följ oss på Instagram, ha koll på hemsidan och Facebook för de senaste uppdateringarna, så hoppas jag att vi ses när våra olika aktiviteter nu sätter fart!

Allt väl tills vi hörs och syns nästa gång!

Richard Stenmark
Ordförande