Tack för året som gått

Så plötsligt var det veckan innan jul! Jag tror att det nog är fler än mig som undrar vart alla dagar och timmar försvann och hur höst gick till vinter så fort. Fast som JSK:are förstår jag. Det började med en trevlig försäsong och där vårt Tränarutskott skapade goda möjligheter till träning i dess olika former, det fortsatte med Jakt- och fiskemässan, Bosjökloster där vår lilla klubb i samarbete med Jaktretrieverklubben, fyllde mässans dagar med uppvisningar, apporteringstävlingar. En mässa där våra sponsorer alla bidrog till grevskapets bästa prisbord!

Med höstens inträde började den bästa av årstider och plötsligt blev det tydligt vad som fastnat av allt som tränats tillsammans med mina hundar eller kanske snarare inte satt sig… Som tur var fanns som alltid engagerade medlemmar som gjorde möjligt att putsa lite till under mer jaktliga förhållanden och träningsjakter. Håll ögonen öppna för redan nu finns ny aktivitet från Tränarutskottet för unghundar med en av våra återkommande och mycket uppskattade engelsmän, Darren Skidmore!

Jaktprovsutskottet har jobbat på hela hösten och arbetet kulminerade i ett fantastiskt väl arrangerat mästerskap där provmarken, domare och funktionärer alla bidrog till ett mycket uppskattat mästerskap. Med publik och deltagare från olika delar i Skandinavien, får vi nästan se det som ett skandinaviskt mästerskap, så roligt! Om detta och mycket mer kommer du säkert kunna läsa i framtida nummer av vår för året omstartade tidning.

Då det sista provet innan det nya året rings precis genomförts, kan jag när jag summerar detta året bara konstatera att så mycket mer än vad styrelsen och jag vågade hoppas på, har genomförts och fler aktiviteter och arrangemang lär dyka upp!

Inget hade varit möjligt utan alla ljuvligt engagerade medlemmar, utskottens enträgna arbete och uppslutningen till våra arrangemang och prov. Med hjälp av våra sponsorer med Kingsmoor i spetsen, markägare och jägare samt våra domare så har vi fått den fantastiska säsong och tävlingar/mästerskap som vi nu fått! Ingen nämnd och ingen glömd! Jag vill även passa på och sända en varm hälsning till er som vågat att ge er på att gå era första prov med unga hundar och ett extra grattis till er som fyllt på antalet hundar till vinnarklass!

Så njut av kommande helgdagar och så jag hoppas att ni får många möjligheter till jakt och träning tillsammans med era fyrbenta vänner!

Önskar er alla en God Jul och Gott Slut på 2018!

Richard Stenmark

Ordförande